Kildegården 10, 4000 Roskilde

Om goalball.

Goalball er en international, dynamisk og intensiv hold- og boldsport for blinde og stærkt svagsynede, der giver sved på panden. Goalball spillet er hurtigt og udfordrer spillerne fysisk og mentalt. En goalball kamp spilles på en bane, der er 9x18 meter, på størrelse med en volleyballbane og hvor hele den 9 m lange baglinje udgør målet. Holdene befinder sig hele tiden på egen banehalvdel. Spillerne orienterer sig på banen ved hjælp af linjerne, som er 3 mm høje, så man kan føle dem. Der spilles med en gummibold på størrelse med en basketball blot tungere (1,25 kg) og med bjælder i, hvilket betyder at spillerne kan høre, hvor bolden er.

Hver spiller skal uanset evt. synsrest bære en speciel maske, der gør, at ingen kan se noget. Udover maske bruger spillerne lange målmands bukser, trøjer, knæ-, albue og hoftebeskyttere og evt. skridt- eller brystbeskyttere.

Et hold består af fem-seks spillere, men der er kun tre spillere af gangen på banen. Alle spillere er både forsvars- og angrebs spillere. Formålet med spillet er, at hvert hold forsøger at score mål hos modstanderen, mens denne forsøger at hindre dette. Man kaster bolden langs gulvet fra den ene ende til den anden og spillerne lytter og bruger hele deres krop til at forsvare målet med. Spillernes evne til at kommunikere og samarbejde er væsentlig for oplevelsen og glæden ved spillet.

Danmark har både et kvinde- og herrelandshold, som har vundet flere medaljer ved både VM, EM og PL (para olympiske lege)

Vi træner hver Fredag på Hedegårdenes skole i Roskilde fra kl. 17:00

Efter nytår håber vi på at kunne starte et nyt begynderhold op.

Hvis du er interesseret i at komme og prøve at spille med, så kontakt:

Træner Hazel Gezan  på mail : Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.