Kildegården 10, 4000 Roskilde

Fakta.
Boccia stammer fra det sydlige Europa og kom til Danmark i 1968 Et bocciaspil består af seks røde kugler, seks blå kugler og en hvid målkugle Der er altid en dommer til stede, som afgør spillets vinder. Boccia er hovedsageligt en handicapsport. Der bliver holdt forbunds mesterskaber (FM) og regions mesterskaber (RM). Det første forbunds mesterskab blev holdt i 1973. Boccia er en disciplin til De Paralympiske Lege.
Spillet kan sammenlignes med en indendørs udgave af petanque, hvor der enten spilles individuelt eller på to og tremands hold.
Der er to hold, der henholdsvis har blå og røde kugler, og i løbet af seks runder gælder det for spillerne om at få sine kugler tættest på den hvide målkugle.
Uanset typen af handicap er det muligt at spille boccia. Der er nemlig udviklet hjælpemidler, så både syns handicappede og svært fysisk handicappede kan deltage.
Skulle du nu have lyst til at spille, ring da til afdelingslederen og lav en aftale om prøvebesøg, så du kan se om det er noget for dig. Du kan også trykke her og se nogle stemnings billeder fra vores galleriTræning: Kildegårdens nr. 10
4000 Roskilde
Torsdag kl. 13.00 - 18.00

Afdelingsleder:
Ulrich Banas - Findes under Bestyrelse/Afdelingsledere.